Wat is een waterpijp en hoe werkt het?

Een waterpijp, of ook wel een shisha genoemd, is een pijp waardoor je kan roken. Het is zeker niet hetzelfde als een normale sigaret of pijp. Een waterpijp is een grotere pijp waarmee je waterpijp tabak of kruidenmengsels kan roken. In deze blog lees je meer over hoe een waterpijp werkt en wat je er mee kan!

Hoe werkt een waterpijp?

Bij een waterpijp wordt het rookwaar in een kommetje neergelegd waar gaatjes in zitten. Over dit kommetje breng je aluminiumfolie aan, en daarboven wordt de verhittingsbron geplaatst. De verhittingsbron zijn in dit geval kooltjes. Vervolgens kun je roken door de pijp door aan het mondstuk van de slang te zuigen. Er wordt dan lucht door de kom getrokken waardoor er rook ontstaat. De tabak wordt bij een waterpijp alleen verhit en niet verbrandt. Hierdoor kun je langere tijd rook inhaleren, en langere diepere trekjes nemen. Je kan dus een langere tijd waterpijp roken, en de meeste mensen doen het ongeveer 20 tot 60 minuten.

Verschillende smaken

Je hebt verschillende soorten waterpijptabak, waaronder ook gearomatiseerd waterpijptabak. Gearomatiseerd waterpijptabak wordt ook wel molasse genoemd. Deze tabak bevat ook nicotine en bestaat uit tabak met stroop, honing, sap van suikerriet extracten, smaakstoffen en/of bevochtigingsmiddelen. Daarnaast kan de tabak ook nog kruiden of vruchten bevatten. Op deze manier kan je dus tabak creëren met allerlei verschillende smaakjes zoals honing, appel, watermeloen en munt. Je kan in dit geval waterpijp roken met een smaak naar keuze, en zo is er dus altijd voor ieder wat wils!

Leuk voor bij een feestje

Een waterpijp is een leuke toevoeging voor bij een feestje. Mocht je bijvoorbeeld een themafeestje organiseren, dan is een waterpijp leuk bij arabische thema’s. Daarnaast kan je natuurlijk bij elk feestje gewoon een waterpijp neerzetten. Ook is het leuk om een waterpijp te huren of te kopen voor bij een borrel. Het geeft een soort verenigd gevoel, omdat iedereen om de waterpijp heen kan zitten. Ben je nieuwsgierig geworden naar het kopen van een waterpijp? Kan dan eens op AmyDeluxe shop voor een uitgebreid assortiment aan waterpijpen en tabak smaken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *