3 tips voor een professioneel personeelsfeest

Het is alweer bijna zomer. Na een jaar lang hard werken mag dat best gevierd worden. En hoe doe je dat nou beter dan met een personeelsfeest? 

Een personeelsfeest wordt vaak gegeven om waardering naar het team te tonen. Een feest waar veel tijd en energie in wordt gestoken is het moment om het woord naar het personeel te richten en hen te bedanken voor alle inzet. Je wilt dus een waardig feest, hieronder een paar tips om het onvergetelijk te maken. 

Huur een DJ

Je hebt vast een leuke Spotify playlist en een boxje. Maar hiermee kan je natuurlijk geen feest organiseren. Niet iedereen houd van dezelfde muziek en jouw boxje haalt bij lange na het einde van de ruimte niet. Om een beetje meer kwaliteit te brengen kun je een dj boeken. Met een goede dj komt iedereen van zijn stoel en staan er geen muurbloempjes meer langs de kant. Bovendien is het leuk om elkaar een keertje buiten de werksfeer te zien. Hoe grappig is het nou als iemand ineens dansmoves uit de kast tovert die je helemaal niet had verwacht? Daarbij kun je met de dj afspraken maken over de installatie. Zo heb je een goede geluidskwaliteit en kan er misschien wel gespeeld worden met het licht. Een dj zorgt voor interactie met het publiek, waardoor iedereen het naar z’n zin heeft. Een feestje om niet te vergeten!

Bedenk een thema

Een feest is geen feest zonder thema. Denk er dus eens over welk thema personeelsfeest jij wilt geven? Zorg ervoor dat je het op tijd bekend maakt. Zo kan iedereen naar de winkel om de beste outfit uit te kiezen. Er is tenslotte een dresscode. Ook kan je het thema verwerken in de versieringen. Denk aan black and white of goud. Maar naast kleuren zijn de ‘throwbacks’ als de 70s of 80s ook leuke thema’s. Hier kan je natuurlijk goed op in spelen met de muziek. Wil je een dj huren? Zorg er dan voor dat je hem/haar vroeg op de hoogte stelt van het desbetreffende thema. Zo kan de dj inspelen op het thema met verschillende nummers of effecten. Hierdoor wordt het feest één geheel en ziet het er professioneel uit. 

Catering

Of je nou zelf iets regelt of een bedrijf inhuurt, hapjes en drankjes mogen niet vergeten worden. Vraag aan het personeel of ze tijdig kunnen laten weten of ze aanwezig zijn. Zo voorkom je dat je aan het einde van de avond een hoop moet weggooien. Goed voor de portemonnee en tegen voedselverspilling. Het inhuren van een catering neemt veel last van je schouders. Je hoeft niet meer uit te rekenen hoeveel je in moet slaan, ze kunnen een goede schatting voor je maken. Ook zorgt dit ervoor dat jij de avond zelf ook kunt genieten. Niet meer letten op de drankjes en het aanvullen van eten, maar gewoon lekker dansen. Daarbij zorgt een catering ervoor dat het bedrijfsfeest, minder lijkt op een schoolfeest. De professionele uitstraling draagt bij aan de belevenis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *